Chiptuning

Meer vermogen & Brandstofbesparing

Adblue

Adblue storingen verwijderen

DPF

Roetfilter
verwijderen

EGR

EGR systeem en koeler verwijderen

V-Max

Snelheidsbegrenzer
verhogen / verlagen

Chiptuning Tractor

Tractortuning.com kan uw tractor voorzien van chiptuning of ecotuning. Bij chiptuning voor tractoren word de software dusdanig aangepast van de tractor om het maximale vermogen te bereiken binnen de fabrieksnormen. Zo kan er geen motorschade ontstaan en heeft u meer en betere beschikking over het koppel en vermogen.

Chiptuning voor uw trekker kan u ook een hoop geld besparen bij de aanschaf van een tractor. Bepaalde type motoren worden veelal ingezet voor diverse modellen echter worden deze softwarematig geknepen. Zo kan een fabrikant verschillende modellen machines aanbieden. Hierbij geldt natuurlijk wel wanneer u de zwaarste uitvoering koopt hier ook een hoger prijskaartje aan hangt. Met chiptuning van tractortuning.com kunt u hier aanzienlijk op besparen. Zo kunt u voor een fractie van de prijs uw tractor laten chiptunen en toch beschikken over uw gewenste vermogen tegen een lagere aanschafprijs.

Voorbeeld

Een mooi voorbeeld is een New Holland T7.210. Deze trekker is technisch hetzelfde als de T7.170 en kunnen we dus chiptunen naar een T7.210 met zelfs nog een beetje extra vermogen ( +15/20PK ). Hierbij moet uiteraard wel de achteras en vooras hetzelfde zijn als de T7.210 versie.

Boost vermogen

Een extra optie bij tractoren is dat we het boost vermogen kunnen aanpassen. Zo kunnen we het Boost vermogen continue uit- of aanzetten, het verschil kleiner of groter maken, of het continue vermogen aanpassen zodat u altijd met hetzelfde vermogen draait ongeacht het boost vermogen.

Brandstofbesparing

Chiptuning brengt nog een extra voordeel met zich mee en dat is namelijk Brandstofbesparing. De meeste mensen denken dat dit een fabeltje is. ”Je vraagt meer vermogen van de trekker dus moet er toch meer brandstof in?”. Nee! Doordat we het vermogen aanpassen in de software, bij de juiste toerentallen in het werkbereik van de trekker, gaat de machine efficienter draaien. Deze besparing is aanzienlijk! De brandstof besparing is gemiddeld zo’n 10/15% bij hetzelfde gebruik als voorheen!!

Tractortuning.com is onderdeel van Chip Performance. Wij hebben meer dan 12 jaar ervaring in software aanpassingen voor de agrarische sector. Heeft u speciale wensen? Contacteer ons via info@tractortuning.com en wij zoeken samen met u naar een passende oplossing. Tractortuning.com levert direct aan de eindgebruiker evenals B2B en Fileservice.

 

Adblue/DEF verwijderen

De meeste Tractoren en Landbouwmachines beschikken tegenwoordig over Ad-Blue/DEF om aan de juist geldende emissies te komen. Adblue word achteraf ingespoten in de uitlaat om de NOX te reduceren. Als het werkt zonder problemen is de functie hiervan perfect echter zijn er toch vaak problemen met dit systeem.

De problemen die meestal voorkomen zijn kapotte NOX sensoren, Adblue-pomp defect, adblue doseerventiel zit vast of de Adblue katalysator zit vol door onverbrande adblue. Alle storingen die hieruit voortkomen betekend een noodloop van de tractor, oftewel verminderd motorvermogen.

Tractortuning.com biedt de mogelijkheid om de adblue te verwijderen van uw machine ongeacht welk gedeelt er kapot is van het adblue systeem. Wij kunnen de originele software zo aanpassen dat u ten allertijde over uw motorvermogen beschikt zonder het verbruik van adblue of noodloop. Het is zelfs mogelijk om het hele systeem los te koppelen of te verwijderen.

Wij kunnen de Adblue verwijderen bij 99% van de Tractoren. Als we er niet direct een oplossing voor hebben kunnen we ook een oplossing ontwikkelen.

DPF/ Roetfilter storingen

Steeds vaker komen we een Roetfilter tegen bij de agrarische machines. De werking hiervan is theoretisch perfect echt blijkt in de praktijk wel anders. Tevens is het brandstofverbruik veel hoger dan dezelfde machine waarvan het roetfilter is verwijderd. Problemen dienen zich dan ook voor zoals de verzadiging van het roetfilter met uiteindelijk motorschade als gevolg. Al met al een dure onderhoudskostenpost.

DPF verwijderen

Tractortuning.com biedt aan om het roetfilter softwarematig uit de software te schrijven. Dat wil zeggen dat de motor kan functioneren zonder het filter en het regeneratieproces word hierbij uitgeschakeld. Bij deze aanpassing moet het roetfilter fysiek verwijderd worden door bijvoorbeeld een dummy of een simpele recht buis. Eventuele druksensoren kunnen in vele gevallen ook losgekoppeld worden.

Brandstofbesparing

Het bijkomende voordeel van het verwijderen van het roetfilter is de brandstofbesparing. De vele klanten waarbij we dit gerealiseerd hebben geven een besparing op van gemiddeld 15%! 

Wij kunen het roetfilter verwijderen van de volgende merken:

John Deere, Deutz, Fendt, New Holland, Case, Steyr, Doosan, Yanmar, FPT, Catterpillar & Claas.

Staat u merk/type er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar info@tractortuning.com

EGR

De EGR-klep is ondertussen ook een veel voorkomend probleem bij de moderne diesel motoren. De meeste tractoren die een egr-klep hebben krijgen een keer problemen hiermee. Ook de EGR koeler is een zwak punt.

Tractortuning.com kan u van deze problemen/storingen afhelpen. Door middel van onze software kunen we de EGR klep volledig deactiveren. Hierna kunt u de EGR-klep volledig demonteren en afdoppen. Tevens is het mogelijk om de egr koeler los te koppelen van de motor.

EGR-klep verwijderen John Deere
EGR Uitschakelen Fendt
EGR verwijderen New Holland
EGR verwijderen Deutz

V-maxx John Deere

De John Deere tractoren zijn geleverd in diverse varianten qua snelheid. De ene John Deere Tractor rijdt 40km/h en de andere tractor 50km/h. Tractortuning.com kan de snelheidsbegrenzer verhogen ( max 55km/h) of verlagen ( 30km/h ). Bij de handgeschakelde transmissies kan dit meestal via de motorsoftware echter niet altijd. Mocht dit niet gaan via de motorsoftware dan hebben we een PLD file nodog van de transmissie of een bundle file. Deze PLD-file is alleen te downloaden door een John Deere Dealer. Wanneer u deze heeft kunnen wij de snelheidsbegrenzer aanassen naar wens.

*Tractortuning.com kan op geen enkelewijze aansprakelijk worden gesteld door misbruik van hierboven gestelde!