Chiptuning

Meer vermogen 

Adblue

Adblue verwijderen

DPF

Roetfilter verwijderen

EGR

EGR systeem verwijderen

Chiptuning

Tractortuning.com kan uw graafmachine, dumper, shredder of elke constructie machine voorzien van chiptuning of ecotuning. Bij chiptuning word de software dusdanig aangepast van de machine om meer vermogen te bereiken binnen de gestelde fabrieksnormen. Zo kan er geen motorschade ontstaan en heeft u meer en betere beschikking over het koppel en vermogen.

Tractortuning.com kan uw machine voorzien van Chiptuning of Ecotuning wanneer u vermogen tekort komt of een hoog brandstofverbruik heeft. Een vaker voorkomend probleem is bijvoorbeeld dat de hydraulische functies te veel vermogen vragen van de motor waardoor deze ”in zakt” in toeren. Tractortuning.com kan u hiermee helpen om het motorvermogen te upgraden zodat dit niet meer gebeurd. 

Chiptuning betekend niet alleen meer vermogen, maar ook een gunstiger brandstofverbruik. De meeste mensen denken dat dit een fabeltje is. ”Je vraagt meer vermogen van de machine dus moet er toch meer brandstof in?”. Nee! Doordat we het vermogen aanpassen in de software, bij de juiste toerentallen in het werkbereik van uw machine, gaat deze efficienter draaien. Deze besparing is aanzienlijk! De brandstof besparing is gemiddeld zo’n 10/15% bij hetzelfde gebruik als voorheen!!

Doordat wij meer dan 12 jaar (persoonlijke) ervaring hebben met agrarische-, akkerbouw-, bosbouw-, mijnbouw-machines en zelfbouw projecten hebben wij vaak de perfecte oplossing.

Tractortuning.com is onderdeel van Chip Performance. Doordat wij meer dan 12 jaar (persoonlijke) ervaring hebben met agrarische-, akkerbouw-, bosbouw-, mijnbouw-machines en zelfbouw projecten hebben wij vaak de perfecte oplossing. Heeft u speciale wensen? Contacteer ons via info@tractortuning.com en wij zoeken samen met u naar een passende oplossing. Tractortuning.com levert direct aan de eindgebruiker evenals B2B en Fileservice.

ADBlue/DEF/SCR Problemen

AdBlue problemen is een steeds vaker voorkomende klacht. Dit komt meestal doordat de betreffende machine niet op bedrijfstemperatuur komt waardoor de adblue niet goed verbrand word en krystaliseerd. Hierdoor onstaat er een vernauwing voor de Adblue katalystor waardoor de machine in noodloop gaat en niet meer juist kan functioneren. Door het uitschakelen van de adblue word er geen Adblue meer ingespoten en zal dit probleem zich niet meer voordoen. 

Tractortuning.com kan de AdBlue uitschakelen wanneer u problemen heeft met de NOX sensoren, Ad-Blue niveau meter, AdBlue-ecu, of andere AdBlue gerelateerde onderdelen. Het AdBlue systeem word dan volledig uitgeschakeld en u kunt alles loskoppelen wat met dit systeem te maken heeft.

Let op! Het uitschakelen van AdBlue is alleen toegestaan in landen buiten de EU of bij auto’s, vrachtwagens en/of machines welke alleen off-road worden gebruikt zoals de ”dakar”! Bij de aankoop van dit product dient de klant zelf te bepalen of dit product legaal is in het land van gebruik. Tractortuning.com kan hier op geen enkelewijze aansprakelijk worden gesteld.

DPF / Roetfilter problemen

De meeste constructie machines zijn tegenwoordig ook uitgerust met een roetfilter (DPF). Het doel hiervan is om de uitlaatgassen door te laten en de roetdeeltjes op te vangen. Dit is natuurlijk goed voor het milieu, maar geeft vaak ook nadelen voor de motor.

De roetdeeltjes worden tijdelijk opgeslagen in het roetfilter (DPF). Om een X aantal uren gebeurt er een regeneratieproces omdat het filter verzadigd is. Dit wordt gemeten door de druksensoren voor en na het roetfilter (DPF). Tijdens dit proces worden de roetdeeltjes bij hoge temperatuur verbrand. Om dit te bereiken dient er een aanzienlijke hoeveelheid diesel in het roetfilter (DPF) gespoten te worden. Regeneratie is dus de vernietiging van gestockeerde roetdeeltjes bij een extreem hoge temperatuur. Een nadeel hiervan is dat dit een negatieve invloed heeft op het brandstofverbruik. Doorgaans vindt een regeneratie automatisch plaats tijdens werkzaamheden.

Veel voorkomende problemen:

– Wanneer de motor bijna niet op bedrijfstemperatuur komt, is de verbranding niet optimaal en wordt de uitstoot van de roetdeeltjes groter. Hierdoor zal het roetfilter sneller en eerder verzadigd raken.

– Doordat de motor niet op bedrijfstemperatuur komt, zal het roetfilter een te lage temperatuur bereiken om het regeneratieproces te kunnen opstarten. Het gevolg is dat het roetfilter verstopt raakt. Hierdoor zal het motorvermogen afnemen, en de computer een foutmelding geven. De dealer kan door middel van een geforceerde regeneratie het roetfilter leegmaken. Bij herhaling of laattijdig ingrijpen kan dit leiden tot beschadiging van het roetfilter. De  levensduur van het roetfilter wordt hierdoor aanzienlijk verkort.

– Het brandstofverbruik stijgt drastisch, omdat het regeneratieproces vrij veel brandstof kost.

Wat kan TractorTuning.com voor u betekenen?

In de praktijk blijkt dat er toch vrij veel problemen ontstaan met het roetfilter. De kosten kunnen oplopen tot een paar duizend euro voor het compleet vervangen van een roetfilter. Wij bieden de oplossing om het roetfilter uit te programmeren. U moet er zelf voor zorgen dat het roetfilter leeg gemaakt wordt of dat er een vervangingspijp wordt gemonteerd. Dit kunt u laten doen bij uw mechanisatie bedrijf of dealer. Wij programmeren het roetfilter uit de software evenals het regeneratieproces. Het programmeren kunnen wij bij u op locatie uitvoeren, of u kan een My Genius bestellen zodat u dit zelf kunt doen.

De kosten om een roetfilter sofwarematig uit te programmeren zijn, afhankelijk van het merk en type machine. Neem hiervoor contact met ons op.

Voordelen:

  • Geen onderhoudskosten meer aan het roetfilter

  • Meer koppel in lage toeren omdat er geen tegendruk meer is

  • Lager brandstofverbruik tot wel 10%!!

Wij kunnen het Roetfilter verwijderen van de volgende machines:

  • John Deere R-serie

  • John Deere M-serie

  • New Holland

  • Doosan

  • Volvo

  • CAT

Heeft u een ander merk waar ook het roetfilter van uit geschreven dient te worden maar dit staat niet in de lijst? Neem dan contact met ons op.

 

EGR-Klep

Constructie machines zijn tegenwoordig vaak voorzien van een EGR systeem. Dit bestaat uit een EGR klep en een EGR- koeler.

Het principe van EGR is dat er een hoeveelheid van de uitlaatgassen uit de motor teruggeleid wordt naar de verbrandingskamer(s) via het inlaatspruitstuk. Het uitlaatgas wordt gemengd met de inkomende lucht en daardoor zal het zuurstofgehalte van het verbrandingsmengsel dalen. Er wordt dus meer inert gas in de verbrandingskamer gebracht.

Bij dieselmotoren is een bijwerking van het EGR-systeem dat er meer roet uitgestoten wordt. Minder NOx leidt tot meer roet en omgekeerd. Voor elke motor moet een optimum gevonden worden door deze af te stellen. Bij gebruik van een roetfilter zijn de grotere emissies van roet door het gebruik van EGR niet meer zo belangrijk, aangezien het roet toch wordt afgevangen. Zo krijgt men lage NOx-emissies en hoeft er niet in NOx-behandeling geïnvesteerd te worden.

Het grote nadeel is dat het inlaatsysteem op den duur zwaar vervuild raakt met roetaanslag. Wat als gevolg heeft dat u minder vermogen heeft en de machine kan gaan roken of onregelmatig stationair draaien.

Oplossing:

TractorTuning.com kan voor bijna alle motoren de EGR softwarematig dicht zetten of zelfs softwarematig verwijderen als uw klep kapot is. Dit houdt in dat de EGR-klep niet meer opent zowel bij deellast als vollast. Het voordeel wat u hiervan heeft, is dat de motor niet meer intern wordt vervuild, zoals inlaatspruitstukken die dicht gekoold zijn of EGR-kleppen die vast komen te zitten of kapot zijn.